20.2.09

Kata-kata tak selamat hari ini

Saya ada terbaca ayat ni (dalam gila-gila kot)...

"Orang yang menyangka dia adalah yang paling pandai sebenarnya adalah yang paling bodoh"

Betul ke? Kalau macam tu...

"Orang yang mengaku hanya dia yang tahu segala-galanya tentang diri dia sebenarnya orang yang langsung tak tahu menahu tentang diri dia"

Betul ke? Entahla...

anyway, orang yang menyangka hanya dirinya yang mengetahui diri sendiri adalah sebenarnya mempunyai kepercayaan yang tidak rasional atau "irrational belief". Contoh lain adalah "saya tak nak semua orang membenci saya"...

5 comments:

  1. to nAd.dOt: nanti ada blog khas kot untuk "kata-kata tak selamat"
    to Caracol S. Trampt: ya

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum wbt,

    how are you? lama jugak la tak contact. rindu pun ada gak.

    dah kerja ke ya akhi?

    ReplyDelete
  3. belum. ada lagi 2 sem. kne extend satu sem sebab amik 2 concentration, jd kena wat final year projek dan industrial training. I want to know a lot of things, what is the fastest way to contact you?

    ReplyDelete

Yang Setia Padaku

Masih Setia Bersamaku